فنر خودرو چیست ؟
فنرها (Car spring )و کمکفنرها که اجزایی جدا نشدنی هستند، از اعضای مستقل سیستم تعلیق بهشمار میروند. که وظیفه و کارایی کمک فنر و فنر خودرو در تلفیق با یکدیگر تکمیل و بهتنهایی هیچ کارایی خاصی ندارند. این دو در کنار هم، ارتعاشات ناشی از حرکت خودرو در مسیرهای ناهموار را جذب میکنند و مانع از انتقال آنها به کابین میشوند. این فرآیند در دو مرحله تحمل وزن خودرو و دفع نیروی وارده به این وزن انجام میشود که فنر ماشین بخش تحمل وزن و کمکفنر بخش دفع نیروها را برعهده دارد. در واقع فنر یا spring در خودرو، ضمن تحمل وزن خودرو، ارتفاع آن با سطح زمین را نیز تنظیم میکند و ثابت نگه میدارد. به این ترتیب مانع از برخورد کف با سطح زمین میشود. فنر با تنظیم این ارتفاع در تناسب با وزن خودرو و پستی بلندیهای سطح، به دفع ضربات نیز اهتمام میورزد. اما کمک فنر در کنار این قطعه به دفع کامل ضربه کمک کرده و مانع از خروج ناگهانی نیروی وارده به فنر از سطح جاده میشود.
وظابف فنر :
- دفع ضربات چرخ و جاده و ممانعت از انتقال آنها به کابین
- دفع نیروی وارده از چرخها و جاده و ممانعت از انتقال آنها به اتصالات و مفصلهای خودرو
- پیشگیری از استهلاک اتصالات خودرو
- ایجاد نهایت چسبندگی بین چرخها و جاده با فشردن دایم آنها به سطح، در نتیجه افزایش نیروی کششی خودرو
- کمک به کنترل راحتتر خودرو از طریق بالا بردن کشش آن
فنر مناسب باید به سرعت ضربات جاده را جذب و به سرعت نیز به حالت اولیه اش باز می گرد، اما در واقع چنین فنری وجود ندارد. زیرا فنر نرمی که به سرعت ضربات را جذب می کند، دارای ارتعاشات زیادی پس از حذف نیرو است، و به سرعت مستهلک نمی شود. از طرف دیگر، یک فنر سخت آرامش خودرو را برهم می زند.
بهترین حالنی که هم آرامش خودرو را حفظ کند، و هم اینکه نوسانات را زودتر کاهش دهد، فنر نرمی است که ارتعاشات آن به وسیله ی ارتعاش گیر کنترل می شود.
لزوم جدی گرفتن خرابی کمک فنر خودرو
کمک فنر وظیفه کاهش لرزش خودرو در جاده های ناهموار را بر عهده دارد. بنابراین عملکرد کمک ها به طور مستقیم بر کیفیت رانندگی ما و عمر مفید سایر قسمت های خودرو مانند چرخ ها، فنرها، بلبرینگ ها، جعبه فرمان، گیربکس و دیفرانسیل تاثیر می گذارد. حتی نمی توانید چند دقیقه رانندگی بدون کمک فنر را تصور کنید. کمک فنرها در واقع قطعاتی هستند که در برابر حرکت فنرها مقاومت می کنند. هر چه سرعت این حرکت بیشتر باشد این مقاومت بیشتر می شود. به عنوان مثال، وقتی ماشین شما به چاله برخورد می کند، فنرها به سرعت جمع می شوند. در نتیجه نیروی زیادی وارد محفظه خودرو خواهد شد. اگر این نیرو خنثی نشود باعث تکان شدید خودرو می شود. قسمتی که از ریزش سریع فنرها جلوگیری می کند دمپر است. از سوی دیگر، هنگامی که خودرو با سرعت کم از روی دست انداز عبور می کند، کمک فنر به فنر اجازه جمع شدن می دهد. بنابراین می توان گفت کمک فنر خودروی شماست و اگر می خواهید سواری نرم و بی صدا داشته باشید باید به کمک فنرهای جلو و عقب خودرو خود توجه کنید.
علائم خرابی کمک فنر خودرو
کاهش ارتفاع خودرو از یک طرف یا هر دو طرف، احساس ضربه و خشکی در حین رانندگی از نشانه های خرابی کمک فنر خودرو است.کمک فنرها جزئی از سیستم تعلیق خودرو هستند، بنابراین خرابی این قطعه در نهایت باعث آسیب جدی به چرخ ها، فنرها، سیستم تعلیق، جعبه فرمان، دیفرانسیل و گیربکس می شود.
به طور کلی علائم خرابی کمک فنر خودرو به شرح زیر است:
ارتفاع ماشین را کم کنیدبرای جلوگیری از سایش زودرس کمک فنرها، بهتر است از ترمز ناگهانی خودداری کنید. همچنین ترمز آهسته می تواند عمر لنت را افزایش دهد. بهتر است ماشین خود را نزد یک مکانیک ماهر ببرید تا سیستم تعلیق را در حین چرخش چرخ ها بررسی کند. علاوه بر این، مکانیک متخصص قادر است عیوب دیگری مانند نشتی روغن از کمک فنر در اثر انبساط بوش، سایش بازو و اثر فرورفتگی ناشی از ضربه را تشخیص داده و در صورت امکان آن را تعمیر کند.
عملکرد کمک فنرها
با توجه به توصیه های کلی در مورد عملکرد کمک فنرها که معمولا فروشنده این قطعات می دهد (مثلا می گوید هر 80000 کیلومتر تکیه گاه ها عوض شود) باید در نظر گرفت که این معیار نسبی و بستگی دارد. روی سبک سواری شما رانندگی … مثلا رانندگی در جاده های ناهموار و ناهموار و حمل بار سنگین باعث می شود کمک فنرها سریعتر فرسوده شوند و در نتیجه کمک فنرها باید زودتر تعویض شوند.
دلایل خرابی کمک فنر خودرو
یکی از دلایل اصلی خرابی کمک فنر، حمل بار سنگین بیش از ظرفیت خودرو برای مدت طولانی است. علاوه بر این، عبور از جاده های بد نیز خرابی این قسمت را تشدید می کند.بنابراین جای تعجب نیست که خرابی کمک فنر در کامیون ها بیشتر است. از دیگر دلایل خرابی کمک فنر می توان به ترمز ناگهانی در سرعت های بالا و ایجاد برجستگی های بیش از حد مجاز خودرو اشاره کرد. علاوه بر این خرابی کاسه نمدی و بوش شدن کمک فنرها و در نتیجه نشت روغن نیز از دیگر دلایل خرابی این قطعه است.
نکات مهم در تعویض کمک فنر
کمک فنرها بسته به نوع خودرو نصب می شوند. ماشین های سواری کمک فنرهای متفاوتی نسبت به کامیون ها و ماشین های مسابقه ای دارند. رایج ترین نوع کمک فنر موجود در بازار کمک فنر روغنی یا هیدرولیک است.
در این نوع محفظه کمک فنر با روغن پر می شود و زمانی که به آن فشار وارد می شود، روغن از طریق سوراخ های بالای محفظه اول به سمت محفظه بالایی هدایت می شود. کمک فنرهای هیدرولیک توانایی خوبی در خنثی کردن ضربه ها و ضربات وارده به خودرو دارند.
گروه پی جی قطعه گروهی ماندگار:
متناسب با رشد تکنولوژی و ماشینی شدن جامعه ی امروزی ،خودرو میتواند از دستاورد های مهم هرشخصی باشد .
اما به دلایل مختلفی اعم از اصطکاک های روزمره ،بستر های نامناسب جاده ای،قطعات مختلف بدون اصالت در داخل خودرو
و همچنین اعمال فیزیکی که دائما در حال فعالیت هستند ممکن است قطعات مختلف خودرو دچار نوسانات شوند .
استفاده از قطعات عالی با کیفیت وبا اصالت همواره یکی از دغدغه های اصلی مشتریان بوده .
گروه پی جی قطعه ، راه حلی آسان برای برطرف سازی دغدغه های مشتریان سراسر کشور میباشد.
گروه پی جی قطعه با ورود حرفه ای همراه با پشتوانه ی جوانان این سرزمین در زمینه های لنت ترمز ،گرد گیرها و لاستیک، کمک فنر،دسته موتور،سیبک و بوش ،بلبرینگ و توپی،دیسک و کاسه و سگدست نیاز هم وطنان عزیز را در سراسر کشور برطرف ساخته است .
پی جی قطعه این افتخار را دارد که با ارائه مناسب ترین قطعات به مشتریان سال های متمادی در استان البرز گروهی سرشناس وامانت دار اعتماد هم وطنان باشد.
پی جی قطعه وفادار اعتماد شماست…